III. Kis virág Gyermektábor

III. Kis virág Gyerektábor Mezőtúr

Kedves Gyerekek, Szülők és Támogatók!

Az Önök segítségével ebben az évben is sikerült megszervezni az ingyenes III. Kis Virág Gyermektábort. Köszönöm a gyermekek nevében is támogatásukat, figyelmüket, szeretetüket és munkájukat! A gyerekeknek pedig olyan élményeket kívánok, mint az első két táborban, hogy a tanévet boldogan, jókedvvel kezdhessék!

Ebben az évben először alkalmunk nyílik a gyerekekkel elutazni a városból és ellátogatni Szarvasra, az utazási költségünket a Pinki Horgászbolt által szervezett ecsegfalvi Jótékonysági Horgászverseny résztvevői biztosították. Köszönjük Szarvas város önkormányzatának segítségét, Roszik Zoltán a Tessedik Sámuel Múzeum és Dr. Hanyecz Katalin a Szarvasi Arborétum ingyenes belépőjegyének felajánlását.

Metzker Krisztina

  1. augusztus 21- 25

Augusztus 21

Hétfő:

9 órakor találkozó a Közösségi Ház előtt, majd meglátogatjuk a mezőtúri Móricz Zsigmond Könyvtár gyermekkönyvtárát, ahol a beiratkozás után részt veszünk egy bemutató órán. Ezt követően az intézmény épületén belül meglátogatjuk a zeneszobát, amit szintén bemutatunk a gyermekeknek és kipróbálhatják a zeneszoba szolgáltatásait.

12.30 órakor ebéd a Mezőtúri Szőlőfürt Vendéglőben, utána a Mezőtúri Horgászegyesület várja a gyerekeket a Ligeti Tóparton, ahol bemutatják városunk vízi életét, mesélnek a horgászatról és a minket körülvevő környezetről.

15.30 érkeznek a szülők a gyermekekért a Strand Fürdő bejárata elé

 

Augusztus 22

Kedd:

9 órakor találkozó a Közösségi Ház előtt majd ellátogatunk a Túri Fazekas Múzeumba, ahol Pusztai Zsolt etnográfus és múzeumvezető bemutatja az aktuális kiállítást és mesél városunk fazekas múltjáról, majd kézműves programon veszünk részt.

12.30 órakor ebéd a Mezőtúri Szőlőfürt Vendéglőben majd ezt követően elmegyünk a Városi Strandfürdő területére ahol fürdőzés és szabad program közül választhatnak a gyerekek.

15.30 érkeznek a szülők a gyermekekért a Közösségi Ház épülete elé

 

Augusztus 23

Szerda:

9 órakor találkozó a Közösségi Ház előtt, utána ellátogatunk a Mezőtúri Rendőrkapitányság épületébe, ahol Bajári Attila r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányság vezető várja a gyerekeket az intézmény bemutatásával.

Ezt követően 11 órakor látogatást teszünk a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, ahol Liszkai Zoltán tű. ezredes bemutatja a mezőtúri kirendeltség munkáját és megnézhetjük a tűzoltó felszereléseket, gépjárműveket és a Tűzoltó kiállítást az épületben.

12.30 órakor ebéd a Mezőtúri Szőlőfürt Vendéglőben, majd ezt követően ellátogatunk a Mezőtúri Nagytemplomba, ahol Éger Ádám lelkész- vallástanár fogad minket. Bemutatja a nagytemplomot és interaktív programokkal kedveskedik a táborban részt vevő gyermekeknek.

15.30 érkeznek a szülők a gyermekekért a Közösségi Ház épülete elé

 

Augusztus 24

Csütörtök:

8 órakor találkozó a Közösségi Ház előtt, majd busszal átmegyünk Szarvasra a Tessedik Sámuel Múzeumba, ahol megtekintjük a kiállításokat.

12.30 órakor ebéd a szarvasi Galéria étteremben.

13:30 órakor ellátogatunk a szarvasi Arborétumba, ahol vár minket a Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetségének halászati őre. A gyermekek számára bemutatja a Körös és a holtágai élővilágát. Az Arborétum faunájának megismerése után az országos tekintetben is különlegesnek számító Mini Magyarország makett parkot tekintjük meg.

16 órakor haza indulunk.

 

Augusztus 25

Péntek:

9 órakor találkozó a Közösségi Ház előtt, majd Városi Televízió stúdiójába Pete Lajos felelős szerkesztő várja a gyerekeket és bemutatja a stúdiót és a műsorkészítés mozzanatait. Kipróbálhatják akár a riporteri vagy a meghívott vendég szerepét is és láthatják, hogyan készül el egy anyag a televízióban.

12.30 órakor ebéd a Mezőtúri Szőlőfürt Vendéglőben utána elmegyünk a Városi Strandfürdőbe, ahol szabadprogram várja a gyerekeket.

15.30 érkeznek a szülők a gyermekekért a Városi Strandra.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.