Munkám visszavár pályázat

Munkám visszavár pályázat 2017 Nevezd be munkáltatódat CSED-ről, GYED-ről és GYET-ről visszatérő szülőként a
“VISSZAFOGADÓ MUNKAHELY DÍJ”-ra!

“Mi lenne, ha a szülés után ott folytathatnám a munkát, ahol abbahagytam?” – kérdezi Nóra a JÓL-LÉT Alapítvány filmjének várandós főszereplője, aki szülés utáni munkavállalási lehetőségeit mérlegeli.
http://www.youtube.com/watch?v=fXwySUDkwk0&feature=results_video
Ismerős az élethelyzet?

Ha Veled megtörtént, hogy 2016-ban CSED, GYES, GYED, GYET után, hosszabb gyerekápolás miatti otthonlét után vissza tudtál térni korábbi munkahelyedre, el tudtál helyezkedni?
Akkor ezt írd meg nekünk!
Történeteddel már be is nevezted munkaadódat a “VISSZAFOGADÓ MUNKAHELY DÍJ”-ra.

Pályázatunk célja, hogy bemutassuk azokat a munkahelyeket, amelyekről hitelesen megállapítható, hogy fontos számukra a CSED / GYES / GYED / GYET-ről visszatérő, vagy hosszabb időt gyerekápolással töltő munkavállalók újbóli foglalkoztatása. Ezért lehetőséget biztosít a már jól bevált kollégája(i) számára, hogy a gyermekvállalást követően is náluk folytathassa(ák) pályafutásá(-uka)t, vagy nyitottak kisgyermekes munkavállalók felvételére.
Tapasztalataikkal más vállalatokat is társadalmi felelősségvállalásra ösztönöznek, segíthetnek számukra abban, hogy hátat fordítva az előítéleteknek segítsék az anyák munkába való visszatérését.
Amennyiben munkahelyed atipikus foglalkoztatási formában való munkavégzés lehetőségének biztosításával segítette beilleszkedésedet, azt feltétlenül írd bele a történetedbe, hiszen így példát találhatunk olyan vállalatokra, cégekre is, amelyeknél a részmunkaidő, rugalmas- vagy távmunka, vagy akár job-sharing megoldás kitűnően működik a CSED / GYES / GYED / GYET-ről visszatérő munkavállalók számára.
2017-ben négy kategóriában jelölheted munkáltatódat:
– LEGNÉPSZERŰBB visszafogadó munkahely díj
Az a munkahely kapja meg a címet, amelyről a legtöbb visszatérő szülő (anya és apa) írta meg pozitív történetét.
– LEGELKÖTELEZETTEBB visszafogadó munkahely díj
Ezt a címet az a munkahely kapja, amelynél – méretből vagy tevékenységből adódóan – kevés esetleg egyetlen visszafoglalkoztatott anya tud pályázni, mégis a történetből kiderül, hogy a munkaadó mindent megtett annak érdekében, hogy visszatérő munkavállaló számára megfelelő feltételeket és lehetőségeket tudjon biztosítani.
– SÉRÜLT GYERMEKÜKET NEVELŐ ANYÁKAT TÁMOGATÓ visszafogadó munkahely
Ezt a díjat az a munkáltató kapja, amelyet az érintettek azért neveztek be, mert érzékenyen és befogadó attitűddel kezelte ennek a különösen sérülékeny munkavállalói csoportnak a helyzetét.
– 2017-ben először A LEGKÖZÖSSÉGIBB SZEMLÉLETŰ visszafogadó munkahely – Loffice különdíj
Ezt a címet az a munkahely kapja, amiről a legtöbb gyermekvállalás után visszatérő anya vagy apa gondolja úgy, hogy a “coworking” szellemisége különösen fontos, vagyis a közösségépítésre, a tudás megosztására, illetve a vállalkozási készségek fejlesztésére vagy az innovatív megoldásokra nagy hangsúlyt fektetnek.
A munkáltatókra beérkező nevezések értékelési szempontjai között figyelembe vesszük az adott munkáltatóra leadott szavazatok számát, az intézkedések minőségét – a munkáltató lehetőségeinek figyelembe vételével. A díjak odaítélése során a munkáltatók valós lehetőségeiből indulunk ki, ennek megfelelően a munkavállalóval együttműködő, az esetlegesen fellépő nehézségeket is sikeresen kezelő, pozitív hozzáállásával példát mutató és ténylegesen működő, jó gyakorlatokat megvalósító, a CSED / GYES / GYED / GYET-ről visszatérő, sérült gyermeket nevelő munkavállalóit megbecsülő munkáltatókat díjazzuk.
Ezért kérjük a pályázókat, ismertessék a fellépő nehézségeket, mutassák be a megoldáshoz szükséges erőfeszítéseket, hiszen ezek is tanulságosak más munkáltatók számára is.

A díjról:
A díj egyben egy presztízsértékű megbecsülés, amely az álláshirdetésekben, a munkáltatói kommunikációban megjeleníthető érték, vonzóbbá teheti a munkáltatói márkát.
A LEGKÖZÖSSÉGIBB szemléletű visszafogadó munkahely díjazott különdíja: a Loffice irodájában egész napos tárgyaló csomag.
A pályázatra az ország egész területéről várjuk a jelöléseket.
A nevezést a munkavállalók adhatják be online nevezési lapon 2017. április 28-ig, amely az alábbi linken elérhető:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeaeZZtdDIKttAjdcowuUHB7i6D8WVSqHmVtsU3K9clPx8TBQ/viewform
Az ünnepélyes díjátadásra 2017. május 8-án kerül sor díjátadó és közösségi konferencia keretében.
További információ kérhető: gyori.eszter@jol-let.com, telefon: 06-20-312-1775.
http://jol-let.com/

Forrás: pafi.hu

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.